Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. május 20., péntek

Elfeledett álom! 16

Gondolataiból Mike furcsán csengő szavai zökkentették ki.
- Édesem! Ő mégis ki? - lépett határozottan menyasszonya mellé. Talán egy kicsit túl keményen is megszorította Em bal kezét, hogy a imént belépő férfi számára is világossá váljon, hogy Emily hozzá tartozik. Bren bűnbánóan hajtotta le a fejét, tudta, hogy ezt nem kellett volna. Ám ekkor a férfi viszonozta az iménti közeledését. Kezét Emily felé nyújtva mutatkozott be.
- A nevem David Booth. Igazán örülök, hogy megismerhetem. - mondta ridegen. Bren szíve majd bele hasadt, nem értette mi van vele, hiszen tagnap még olyan boldog volt. Elképzelte az életét Mike oldalán, s semmi kivetni valót nem talált benne. Gyönyörű életet tervezett maguknak, gyerekeket szeretett volna a férfitől. Hiszen szerette, eddig a pillanatig ő volt a mindene. De mégis ki lehet ez a férfi aki belép a szobába, és minden elsöpör. Minden tervet, álmot. Még mindig a csokoládébarna szemeket nézte, mintha megigézte volna. De akkor David elkapta tekintetét, s a rendezőhöz fordult.
- Tom, csak azért jöttem, hogy megismerjem a partnernőmet, nem tudod véletlenül, hogy mikor érkezik? 
- De igen, épp most mutatkoztál be neki... - válaszolt mosolyogva
- De... de ... az nem lehet, én nem... - azzal egy szempillantás alatt kinn volt a szobából. A helyiségre kínos csend telepedett. Em érezte Mike féltékenységét, és hogy Tom milyen kínosan érzi magát. 
- Elnézést, ki kellene mennem a mosdóba...  b... bocsánat
Lélekszakadva rohant a női mosdó felé, de egy erős kéz megállította. Em ijedten fordult meg, de bár nem tette volna. Szembe találta magát azokkal a mély barna szemekkel. Hirtelen húzta ki karját az erős szorításból. De szinte fizikai fájdalom járta át, ahogy a David elengedte a karját. Esztelenül rohant a mosdó felé, s mikor belépett kitört belőle a zokogás. /Ezt nem értem, mégis hogy történhet ilyesmi? Én szeretem Mikeot, eljegyeztük egymást, de mégis... Nem, nem, nem, az nem lehet, hiszen nem létezik szerelem első látásra, még csak nem is ismerem... / A csap fölé hajolva mosta meg arcát, hogy kissé megnyugodjon. Halk kopogtatást hallott. Ingerülten válaszolt - Takarodj innen, nem akarok tőled semmit. Én mást szeretek... Vagyis nem tudom. - folytatta már halkabban, hogy az ajtó mögött álló személy  már nem hallhatta. A tükörben pillantotta meg, nem számított rá, hogy utánajön, de mégis itt volt, és a szemei. /Ó Istenem mit tettem, hogy tehettem ezt, hiszen mindenét feláldozta értem, és én mag így hálálom meg?/ 
- Sajnálom Mike, annyira sajnálom, nem tudom mi ütött belém. Tényleg nagyon sajnálom. Ígérem, hogy soha többé még csak rá sem nézek. - kérte könyörögve a férfi bocsánatát.
- Az elég nehéz lenne, tekintve hogy mától minden nap együtt fogtok dolgozni. 
- Ó, tényleg igaz, tudod mit? Akkor nem vállalom a szerepet, te fontosabb vagy. - nem is sejtette, hogy ezzel a mondattal beismert valamit, valamit amit még önmaga elöl is el akart titkolni.
- Tudod Em, az érzéseink elöl nem menekülhetünk. Én már próbáltam, képtelenség. Egy ideig bírjuk anélkül, akit szeretünk. De az idő múlásával egyre rosszabb, felemészt az iránta való vágyakozás.
- De nem érted? Nem szerethetem őt, hiszen nem is ismerem. Láttam néhány darabban, de mindössze ennyi. Soha nem fantáziáltam róla vagy ilyesmi, olyan volt számomra, mint az össze többi színész. De...
- De amikor belépett a szobába mégis minden elsötétült előtted, nincs igazam? - Mike nem is sejtette, hogy mennyire rátapintott az igazságra.
- Nem egyáltalán nincs, csak... csak nagyon örültem, neki, hogy egy ilyen híres színész lesz a partnerem. Ennyi... Kérlek, hinned kell nekem... - közelebb lépett vőlegényéhez, és szorosan átölelte. - Számomra te vagy a legfontosabb! És soha, de soha nem lennék másé, mert én téged szeretlek.
Ekkor már a folyosóm álltak, se egyikük sem vette észre, hogy David az egyik oszlop mögül figyeli őket...
 Nem értette mi történik vele. Amikor a szobába lépett megszűnt körülötte a világ, egy pillanatra minden problémája, fájdalma elillant. Azok a kékeszöld szemek, hogyan lelehetne elfelejteni őket. Nem tudta, vagy talán nem is akarta. Mindörökké az emlékeiben akarta őrizni, mint egy rejtett kincset, mit senki más nem láthat. De csak ennyi jutott, egy röpke pillantás, melyet mindörökké a szívében őriz majd...

4 megjegyzés:

  1. aztapaszta ez nagyon jóra sikerült, csak olvastam és olvastam és olvastam és bántam, hogy vége lett...
    szinte éreztem amit Em is, annyira jól körbeírtad.... huh... kell egy kis idő míg magamhoz térek és remélem hasonló fejezet jön még jó pár....

    VálaszTörlés
  2. köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. hát ez nagyon szép volt!teljesen beleéltem magam!Olyan ügyes vagy!
    Ugye ez nenm az utolsó rész volt?
    Nagyon várom a folytatást!!Remélem hamar jön..:P

    VálaszTörlés
  4. Nem Evy, nem az utolsó rész volt, még nyagyon a történet elején vagyunk. A folytatásról annyit, hogy holnap nem hiszem hogy frisselek, mert szülinapomat ünnepeljük. De vasárnap már nagy valószínűséggel jön friss... :)

    VálaszTörlés