Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. június 30., csütörtök

Elfeledett álom! 24

Szerette volna, ha a pillanat örökké tart! Em valahol legbelül tudta, hogy ez az este az egyetlen esélyük. Egymást átölelve álltak az esőben, s egy pillanatra, legalábbis számukra megállt az idő. Nem számított a múlt, vagy a jövő. Csak a pillanatnak éltek és talán ezért volt annyira különleges. Emily bontakozott ki az ölelésből. De bár ne tette volna. Az egyik pillanatban még úgy érezte a mennyben jár, hogy az élet tökéletes, de mikor ajkaik elváltak egymástól... mintha kitépték volna a szívét. Ekkor döbbent rá, hogy bár próbálkozik, mégsem élhet a férfi nélkül. Amikor karjai közt tartja nem létezik számára semmi más, csak David érintése. Ezen morfondírozott, s közben a gyönyörű mélybarna szemeket nézte.
- David, mondanom kell valamit.... Mindketten tudjuk, hogy ez most más, mint amit eddig tapasztaltunk. Magamból kiindulva legalábbis ezt mondhatom... Ha a szemedbe nézek elveszek... minden érintésedért remegek... Tudnod kell, hogy soha, de soha nem tennék semmit, ami neked fájdalmat okozna. De... de nekem Mike mellett a helyem, szüksége van rám. Délután mikor utánarohantam, szakítottunk. Azt hittem végre együtt lehetünk. El is képzeltem, hogy miként mondom el neked honlap. De mikor este hazaértem Mike eszméletlenül feküdt a nappali padlóján, Bevette az összes gyógyszert, amit otthon talált. És ez mind miattam van, ha nem látja meg a csókot... ha nem csókollak meg az öltözőben... Akkor most nem lebegne élet és halál határán egy kórházi ágyon. David! Kérlek nézz rám! Szüksége van rám... nem hagyhatom magára. És tényleg nagyon sajnálom, de ennek itt és most véget kell vetnünk. 
- Emily... tudom, hogy ez neked mennyire nehéz. És nem akarlak semmibe sem belekényszeríteni. De tudnod kell, hogy én mit érzek. Amikor mindig csak rá gondolsz, amikor nincs veled. Minden gondolatod körülötte forog. És amikor vele vagy, el sem hiszed, hogy létezhet ekkora boldogság... Mike-ra visszatérve... Tudom, hogy kötelességednek érzed, hogy mellette maradj... és valószínűleg én is ugyan ezt tenném a helyedben. De majd ha kikerül a kórházból, ha újra együtt lesztek,,, Vagy annyira jó színész nő, hogy végig hazudd az egész életed. Mert ez várna rád. Minden reggel mellette kell majd ébredned és elhitetned vele, hogy szereted... Mindezt annak érdekében, hogy nehogy valami őrültséget csináljon... Ezt te sem gondolhatod komolyan. Nem látod, hogy Mike milyen aljas módon manipulál. Maga mellett akar tudni bármi áron. És most felteszek egy kérdést, ami lehet hogy nagyon fájdalmas lesz. Mondd meg nekem őszintén, hogy az olyan ember, aki ilyen mértékben önző, hogy lenne képes szeretni valakit. Mondd meg nekem, szerinted nem csak magára gondol...
- David, hidd el Mike nem ilyen... egyáltalán nem önző, csak kétségbe volt esve.
- Te is tudod, hogy ez nem igaz, csak nem volt elég ereje ahhoz, hogy megbirkózzon a döntéseddel...
- De neked sincs, ha lenne hozzá elég erőd, akkor most nem győzködnél, hogy maradjak veled. Ugyan olyan vagy mint ő, nem fogadod el... Nem ... fogadod el... pedig én azt akarom! Ha nem engedsz el, nem is szeretsz igazán.
- De ugyan ezt el lehet mondani a kedves vőlegényedről is... Figyelj Em... én nem fogom erőltetni, ha nem szeretnéd, hogy együtt legyünk... De legalább egy esélyt kellene adnod ennek az egész dolognak. Ha egy esélyt, csak egyet adsz kettőnknek, és még mindig úgy gondolod, hogy nem lehet belőle semmi... Elbúcsúzunk egymástól, örökre, és megígérem, hogy soha többé nem foglak keresni... A színházba pedig felmondok, hogy még véletlenül se fussunk össze a folyosón. Csak egyetlen éjszakát kérek tőled... egyetlen esélyt! Hidd el, soha semmit nem szerettem volna ennyire. Ha már csak ennyi jutott nekünk, legalább tegyük emlékezetessé.
- Nem.... nem is tudom David... 
- Ha azon gondolkodsz, hogy ezzel megcsalnád-e Mike-ot, a válaszom nem, hiszen te magad mondtad, hogy ma délután szakítottatok. Az hogy közben megmentetted az életét nem nyom semmit a latba, attól még nem vagytok együtt. Gyere! Menjünk fel hozzám, beszélgetünk, megiszunk egy pohár bort, jobban megismertjük egymást. És ha közben letepersz, ígérem nem fogok tiltakozni.
Em maga sem hitte el, de a férfi még ebben a reménytelen helyzetben is képes volt megnevettetni. Az előbbi beszélgetés okozta fájdalom, étségbeesés és kétkedés egy szempillantás alatt eltűnt... 
- Rendben, de remélem tartod magad az ígéretedhez... - tréfálkozott a lány.
- Melyikhez is? - vágott vissza D
- Hát hogy nem fogsz ellenállni, ha leteperlek.
- Ezt garantálom... én lennék a legboldogabb ember a világon, ha tényleg megtennéd.
Em már nem akart semmit mondani, s a férfi sem érezte szükségét a szavaknak. Lágyan megcsókolta "partnerét" és egymás kezét fogva sétáltak be David lakásának ajtaján.

2 megjegyzés:

  1. Imádtam, ez kell nekem egy ilyen hosszú nap után :) Nagyon jó volt és a vége annyira aranyos. Kíváncsian várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  2. ÁÁÁ! nagyon jó volt.. :)) a vége olyan aranyos volt,én is kiváncsian várom a folytatást
    De pihenj nyugodtan megérdemled :D Jó pihenést

    VálaszTörlés