Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. november 24., csütörtök

Sophie: Kiszakadt láncszem 7

- Biztos, hogy jó ötlet... Öm... Betörni Dr. Brennan lakására? - kérdezte Sweets, miközben Booth éppen a zárral babrált.

- Nem azért hoztalak ide, hogy prédikálj, hanem hogy kitaláld hova ment! - fordult szembe a pszichológussal, miután a zár egy kattanással megadta magát. Az ügynök lenyomta a kilincset, majd mindketten beléptek a lakásba.


- Dr. Brennan esetében ez nem lesz egyszerű feladat. - nézett körül Sweets.


- Akkor erőltesd meg magad! - mondta, majd a pszichológus karja után kapott. - Hé, Sweets! Itt most Bonesról van szó, oké? - nem kellett agyturkásznak lenni ahhoz, hogy valaki felfedezze az ügynök szemében csillogó elszántságot, komolyságot és félelmet... Sweets úgy döntött, megtartja magának a nyilvánvaló következtetéseket és latba vetette képességeit.


- Abból ítélve, hogy mindent szép rendezetten hagyott itt, azt mondanám, hogy már egy ideje vívódott a döntés meghozatalán. Viszont ha azt nézzük, hogy csak kevés holmit vitt magával, és hogy ilyen hirtelen távozott, valószínűleg semmiféle részletét nem rendezte előre az utazásnak. Nincs jegy- vagy szállásfoglalás...


- Olyat mondj, ami alapján megtalálhatom! - morgott Booth és a komódra támaszkodott. Ekkor vette észre, hogy a kis Jasper ott ücsörög az ujjai mellett. Kezébe vette, és a kellemes emlék majdhogynem mosolyt csalt az arcára.


- Az micsoda, Booth ügynök? - szúrta ki Sweets a játékmalacot.


- Ez... Ez csak egy kis ajándék. Még évekkel ez előtt adtam Bonesnak. De azt hittem a nappaliban tartja, nem itt az előtérben...


- Tehát a malac, amit magától kapott, ide került a nappaliból? - a pszichológus látszólag nagyon izgatott lett.


- Úgy néz ki.


- Ha igazam van, akkor van egy nyomunk! - csapta össze a tenyerét Sweets. - Csak még nem tudom, micsoda.


- Bökd már ki!


- Ha Dr. Brennan először magával akarta vinni Jaspert, de meggondolta magát, akkor megeshet, hogy a komódon kötött ki. Ez viszont azt jelenti, hogy akart hagyni egy szálat, amely ehhez az életéhez köti. És ha ez nem a malac, akkor valami más!


- Oké oké, de mi az a más?


- Fogalmam sincs...



***

- Megnéztem a közeli térfigyelõ kamerák felvételeit, de semmi. - jelentette Angela, mikor Booth rohamléptekben megjelent az irodájában, nyomában a lihegõ Sweetssel.


- Felejtsd el a kamerákat! Sweets azt mondja, Bones hagyott valami nyomot. - hadarta az FBI ügynök.


- Ez persze... Egyáltalán nem biztos, mindössze arra építettem, hogy... - kezdte volna a pszichológus, miközben kissé kifújta magát de nem sikerült befejeznie a mondatot.


- Jó, a lényeg, hogy rá kell jönnünk mi az!


- És mégis hogyan? - Angela, bármily meglepő sikeresen követte a pergő eseményeket.


- Sweets, nem tudnád egy kicsit leszűkíteni a kört? - fordult Booth a pszichológushoz.


- Nos, Jasper mindenképpen egy olyan emberhez köti Dr. Brennant, akihez erős érzelmi kapocs fűzi. Ha ebből indulunk ki...


- Azt mondod, olyasvalakit keresünk, aki nagyon fontos volt számára? - vágott közbe az ügynök.


- Igen, és...


- És akinek elmondta hogy, hová megy! - most Angela volt aki kilopta Sweets szájából a szavakat.


- Pontosan. - mondta lemondóan a pszichológus.


- Zach az... - felelte gondolkodás nélkül Angela. Boothnak egyet kellett értenie vele. És mivel jobb tippje nem volt, úgy döntött, elfogadja ezt az alternatívát.


- Irány a zárt osztály! - kiáltott fel ezzel kissé érdekes arckifejezést kiváltva egy-két folyosón tartózkodó dolgozóból.



***

- Elhagyja a süllyedő hajót, Dr. Brennan? - kérdezte Micah egy rövidebb csend után.


- Mi? Hiszen nem is süllyed a hajó... - kapta fel a fejét Temperance, de azért körülnézett hátha mégis csak sikítozó emberek hadát látja majd pánikolva a vízbe ugrani, ám minden csendes és nyugodt volt – ahogy sejtette.
Visszafordulva a férfihez felfogta az utalást. Egy darabig meredt a kedves arcra, majd egy keserű mosoly kíséretében visszafordult a korláthoz.


- Biztosan nincs tanulság? - kérdezte sóhajtva. - Pedig elkélne...


- Ha gondolja Doki, telebeszélhetem a fejét mindenféle okoskodással, de attól még nem leszek pszichológus. - felelte Micah.


- Útálom a pszichológiát.


- Én is. Ha ott belül van a probléma, azt bizony kívülről senki meg nem oldja. - mutatott a halántékára az éjjeliőr. Brennan nyelt egyet, majd végül feltette a kérdést:


- És ha itt? - szívére tette a kezét.


- Arra való a szívsebész. - mosolyodott el Micah. Temperance sem bírta megállni. - Idefigyeljen, Doki! Ha legutóbb ki tudta bogozni a dolgokat, akkor most is ki fogja. Csak idő kérdése.


- Idő... Nincs időm, Micah. A hajó nemsokára indul. - csóválta a fejét az antropológus.


- Ugyan, ez csak egy hajó! - legyintett a férfi. - Milyen érdekes... Nem rég egy literaturikai előadáson hallottam, hogy a hajó toposzt, mint az élet metaforáját évszázadokon keresztül alkalmazták költők és írók százai.


- Valóban? De ugye tudja, hogy nincs olyan szó, hogy „literaturikai?”- kérdezte gyanakodva Brennan.


- Tudom. De mulatságosnak hangzott. Látja Doki, maga mindig kiszúrja, ha valami nincs a helyén.


- Maga nem pszichológus, Micah... - mondta Temperance.


- Ezt most vehetem bóknak...? - kérdezte kissé bizonytalanul a férfi.


- Maga barát. - fejezte be a mondatot hálásan csillogó szemekkel Brennan.

1 megjegyzés:

  1. nagyon szuper lett ez a rész is,bár már várom,hogy mi lesz!!annyira kevés volt a történés ebben a részben sajnos :( remélem a következő hamar jön :P

    VálaszTörlés