Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. december 24., szombat

Boldog Karácsonyt!

A tűleveleken szikrázott a sok kis hópehely, az égők fénye beragyogta a csodaszép díszeket - és azon két ember arcát, akik ezt a karácsonyfát mindennél nagyobb szeretettel díszítették fel, hogy Neki örömet okozzanak.

Az ő arca is ragyogott, noha jópár méter és egy üvegablak választotta el két jótevőjétől - ilyen szép karácsonyi ajándékot még soha nem kapott. Nem hitt a csodákban, nem hitt a tökéletes Karácsonyban, sokáig még abban sem hitt, hogy egyáltalán van bármi jelentősége az ünnepnek.

Azonban most saját bőrén - szívében - kellett megtapasztalnia azt a különleges érzést, mely egyszerre csal könnyeket az ember szemébe, és mosolyt az arcára - a Karácsony varázsa.

Itt volt az egész családja, az apja, a bátyja - és itt volt Booth és Parker is. Ennél többet nem is kívánhatott volna.

Korábban nem tudta, miért olyan különleges dolog a Fehér Karácsony, de most mégis érezte, hogy a ragyogó fehér kis hópihék szebbé teszik a pillanatot. Akármerre nézett, mindent szépnek látott, csodálatosnak.

De jelenleg nem akart másmerre nézni, csak abba a meleg barna szempárba, amelynek mindennél jobban hálás volt, hogy élete legszebb Karácsonyát ajándékozta neki...


 

Kívánunk mindenkinek nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket, hasonló Karácsonyi Csodákkal - a varázslat egyszer mindenkihez elér!
 



Virág és Sophie

1 megjegyzés:

  1. Ezek csodálatosan szép gondolatok.Egy kissé megkésve köszönöm meg nektek,hogy velem is megosztottátok.

    VálaszTörlés