Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. október 17., hétfő

Sophie: Veszélyes játék 3


Lanie egy aktával a kezében bukkant fel, és Castle orra alá dugta.
- Az ujjlenyomat ezé a pasasé. - vett ki egy képet a kartonból. - Egyszerű recepciós. De egy olyan helyen, ahol van csomagmegőrző. - kacsintott a nő. Rick épp kivette volna a kezéből a papírokat, de Lanie elhúzta előle.
- Hallom, itt aludtatok Kate-tel. - mosolygott cinkosan. - Egész jól haladtok! - kuncogott, majd Castle kezébe nyomta az aktát, és elégedetten elsétált. Rick pedig homlokát ráncolva elindult, hogy elmondja Beckettnek a fejleményeket.
***
Megálltak egy nagy, szürke épület előtt. A kapun belépve egyből megpillantották a recepcióst, azonban úgy döntöttek, majd később foglalkoznak vele. Jelenleg inkább a nagy szekrénysor érdekelte őket a folyosó végén.
- Száztíz... Száztizenegy... A száztizenkettes. - állt meg Castle a kulccsal azonos számú szekrényajtó előtt. Beckett fülét a fémnek tapasztotta, és finoman megkocogtatta a zár körüli részt, remélve, hogy a hangok elárulják, ha gyújtószerkezetet rögzítettek hozzá - azonban semmi gyanúsat nem talált.
- Oké, kinyithatod. - adta át a helyét a férfinak. Castle vetett még rá egy pillantást, aztán bedugta a kulcsot a zárba, és elfordította...
- Egy sporttáska. - Rick kiemelte a szekrény tartalmát. Aztán félrehúzta a cipzárt, és belenézett. Egy töltény, egy kés, és egy kis fiola víz volt benne, valamint egy - ismét újságból vagdosott - levél:
"Válasszon egyet! Vagy mind a hármat kéri...?"
- Ez a fickó egyre kevésbé tetszik. - morogta Castle ahogy végignézett a tárgyakon.
- Hát, legalább megengedte, hogy válassz... - mondta Kate, de ezeket a halálos fenyegetéseket ő is hátborzongatónak találta.
Kikérdezték a recepcióst, akinek természetesen fogalma sem volt semmiről, mindössze a kulcsokat adta ki, és nem emlékezett minden emberre, aki erre járt.
Ezek után Castle kezében a táskával kisétált az épületből és Beckett kocsija felé vette az irányt, aztán egy pillanatra megtorpant, és szólásra nyitotta a száját. Ebben a pillanatban egy vörös fénypött jelent meg a homlokán.
- Földre! - kiáltotta Kate és rávetette magát az íróra. Egymáson fekve landoltak a földön. Érezték a másik zakatoló szívverését. Ahogy feleszméltek, és Beckett kissé felemelkedett a férfiról, mindketten ijedten néztek a másik szemébe, attól félve, hogy a golyó talán mégis célt ért...
De nem volt vér, nem volt fájdalom. Beckett megkönnyebbülve dőlt oldalra és terült el az aszfalton Castle mellett. Vagy egy percig csak feküdtek, próbálták rendezni a légzésüket. Aztán a nő felült, és szemét lehunyva hálát adott, hogy épségben megúszták.
- Ez meleg volt... - lihegte Rick, miközben feltápászkodott. Beckett csak bólintani tudott. Még nem jött ki hang a torkán. Máskor is került már tűzharcba, vagy lőttek rá vagy épp egy társára, de ahogy az előbb landoltak a földön, minden olyan hirtelen történt, és egy pillanatra teljesen bepánikolt. Na persze nem saját magát féltette...
- Kössz, hogy megmentettél. - mondta még mindig rémült arccal Castle. Úgy tűnt, mintha a lövés pillanatában felvett kifejezés ráfagyott volna az arcára. Beckett biccentett, aztán váratlanul elnevette magát, és ismét hannyatt dőlt.
- Mi az? - lepődött meg a férfi.
- Semmi, Castle... Csak örülök, hogy élünk. - felelt Kate és lehunyta a szemét. Ez az egész ügy sokkal keményebb lesz, mint amire számított. A lekében már értek a gondolatok és elképzelések, mi lesz ha... Szerencsére Rick hangja megszakította az elmélkedést.
- Akkor a golyó megvolt... - vonta le a következtetést a sporttáska tartalmára utalva. Beckett ismét csak bólintani tudott. Még nyeldekelte egy darabig a saját tragikus agyszüleményeit, és megpróbált a jelen helyzetre koncentrálni ahol senki nem sérült meg...
- Nem ijedtél meg? - hülye kérdés Beckett...-tette hozzá magában. De megteszi...
- Dehogy ijedtem! - vágta rá egyből Castle. - Ilyen testőrrel... Félelmetes és szexi... A legjobb párosítás! - emelgette szemöldökét, de Kate csak egy grimasszal jelezte, hogy a bókok (noha nagyon is tetszettek neki) nem hatják meg. - Halálra rémültem... - adta be a derekát a férfi.
- Én is... - csúszott ki Beckett száján hirtelen. Ez megint egy olyan pillanat volt... Amikor a kék szemek és a csibészes félmosoly ajtót nyitottak a falon, és átengedtek bizonyos gondolatokat, amelyeket a nyomozó minden erőfeszítése és tiltakozása ellenére sem tudott sikeresen elnyomni. Az egyetlen amiben reménykedett, hogy szemei nem tükrözik gondolatait...
Telefoncsörgés törte meg a pillanatot.
- Beckett.
- Itt Ryan. Lövést jelentettek abból az utcából, ahol vagytok. Minden rendben?
- Igen. Jól vagyunk. - felelt a nő. Maga is meglepődött, hogy kollégájához beszélve mennyivel magabiztosabb a hangja.
- Nem rátok lőttek?
- De, de túléltük.
- Öm... Akkor jó. - nyögte ki a nyomozó. Kicsit váratlanul érte a tömör közlés. - Találkozunk az őrsön.
- Ha azt vesszük, hogy a másik két lehetőség, hogy megfulladok egy kanál vízben, vagy a hátamba vágnak egy kést, a főbelövés nem is hangzik olyan rosszul... - tért vissza Castle komolytalanabbik énje.
- És mit szólnál az életben maradáshoz? - vetette fel negyedik opcióként Beckett, miközben beszállt a kocsiba.
- Nem hangzik rosszul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése