Várni mindig nehéz. Talán a legnehezebb dolog az életünkben. De gyakran a legszebb, legboldogabb pillanatokra kell várni a legtöbbet, és ha sikerül és türelmesek vagyunk, akkor rá kell jönnünk, hogy megérte várni. Az idő rohan. Elrohan fejünk felett és nem vesszük észre a legfontosabbat. Azt hisszük, hogy ha minden pillanatot élvezünk, akkor szebb lesz az életünk. De egy idő után már görcsösen keressük a boldogságot és ez felemészti még azt is, ami már kijutott nekünk. Élvezzük a nap minden egyes percét, de ne akarjuk túlhajszolni. Élvezzük a nap sugarának érintését, a hideg szellő simogatását, a friss virágok illatát, de ne álljunk ki a napra, mert megéget. Ne menjünk ki a viharba, mert elsodor. És ne bújjunk bele a virágba, mert eltelünk az illatával és soha többet nem fogjuk ugyanúgy érezni…
Várnunk kell minden egyes pillanatot, amivel az élet megajándékoz minket. Várnunk kell minden egyes apró jelre, apró érintésre, kellemes szóra. És amikor meghalljuk a szavakat, megérezzük az érintést, akkor tudni fogjuk, hogy ez volt az, amiért érdemes volt élni… amire érdemes volt várni…

2011. október 25., kedd

Sophie: Kiszakadt láncszem 2

- Mr. Addy, látogatója érkezett. - az említett meglepetten nézett fel. Nem számított senkire mostanában. Aztán az ajtóban felbukkant egy barna hajú nő, látszólag alig állt a lábán, arca kétségbeesést tükrözött. Zach csak remélni tudta, hogy szeretett antropológusa belül jobb állapotban van, mint kívül.
- Dr. Brennan! Mit keresel te itt? - állt fel a székről.
- Zach... Örülök, hogy látlak. - ölelte át egykori tanítványát Temperance. - Beszélni szerettem volna veled.
Mindketten leültek.
- Hogy vannak a többiek? - kérdezte a fiú mosolyogva. A doktornő is megeresztett egy halvány mosolyt.
- Jól. Felgyorsult az élet mostanában.
- Hogy-hogy?
- Angela kisbabát vár. Hodgins az apa. - sóhajtott Brennan. Nem mintha ő maga nem örült volna ennek az egésznek, csak mostanában kissé kezdte távol érezni magától barátnőjét, minthogy minden idejét a férjével és a tervezgetéssel töltötte, pedig úgy érezte, szüksége lenne rá... Zach azonban felragyogott a hír hallatán.
- Ez nagyszerű! Más is történt? - kérdezte lelkesen.
- Cam úgy döntött, hogy több időt szán a kapcsolatára Paullal. Nem lepődnék meg, ha hamarosan kilátásba kerülne az esküvő. - mosolyodott el keserédesen Brennan.
- Már azt hittem, Dr. Saroyan sosem szakad ki a munkája mögül... Jó érzéssel tölt el, hogy nem lett igazam! - jelentette ki Zach. Aztán összevonta szemöldökét. - Ez most furcsán hangzott.
Brennan szeretetteljesen pillantott a fiúra.
- És Booth ügynökkel mi a helyzet? - kérdezte kíváncsian. Ennyi szenzáció után szinte biztos volt benne, hogy csak jó híreket kaphat.
- Semmi. - felelte nemes egyszerűséggel a nő. Próbálta elkerülni a fiú értetlenkedő pillantását, aztán taktikát váltott, és úgy döntött, rátér a tárgyra - amiért valójában jött.
- Mondd Zach... - fúrta tekintetét a ragyogó szemekbe. - Mire gondoltál, mikor megtudtad, hogy a Gormogonnal kapcsolatos logikád téves? - kérdezte. Tudta, hogy ezzel sebeket tép fel, de meg kellett kérdeznie.
- Féltem... - felelte kis habozás után Zach. - Úgy éreztem, hirtelen semminek nincs értelme, mintha minden összeomlott volna körülöttem. És menekülni akartam... - nézett maga elé sötét tekintettel. Temperance szomorúan bólintott. Pár percig csend uralkodott a kis szobában.
- De miért kérded, Dr. Brennan? - törte meg a hallgatást a fiú. Brennan ugyanazokkal a kétségbeesett, kéken ragyogó, szinte már segítségért kiáltó szemekkel nézett Zach-re, mint egy hete Booth-ra.
- Mert tévedtem...
Brennan sorra elmesélte a történteket az egy héttel ez előtti ügyben. Biztos volt benne, hogyha valaki, akkor Zach megérti, mit is érez most.
- Azóta nem ismétlődött meg az eset, igaz? - kérdezte a fiú töprengve. Brennan a fejét rázta.
- Nem volt azóta... - felelt halkan. Aztán felnézett, és kifejtette: - Visszakérettem magam a történelmi maradványok részlegére. - Ez volt az oka, hogy nem sokat találkozott Booth-szal. Amit egy idő után nem is bánt, mivel mióta megegyeztek abban a bizonyos titkos időpontban valamikor a jövőben, úgy érezte, szíve minél inkább próbál elérni az ügynökéhez, az annál jobban távolodik tőle. Azzal, hogy abba hagyta a bűnügyek megoldását, jelentősen kevesebbet talákozott a férfival, és a fizikai távollétet jobban meg tudta magyarázni, mint az érzelmit, és azt gondolta, ez segíthet feldolgozni a hiányérzetet.
- Micsoda?! - ámult Zach, visszarántva töprengéséből a nőt.
- Csak... Csak átmenetileg. - egészítette ki a korábbi kijelentést Brennan, bár nem volt biztos benne, hogy úgy is lesz, ahogy mondja. Ekkor a vele szemben ülő arckifejezése megváltozott. És akkor Temperance tudta, hogy rájött... Zach megértette.
- El akarsz menni...

1 megjegyzés:

  1. mi?mi?mi????hova akar elmenni??el az intézettől?mire jó az neki?
    mi az,hogy áthelyeztette magát???????aszt hiszem,hogy nem kapok levegőt!!!gyorsan folytatást akarok,mert megfulladok!!
    nem ér!nem ér ezt csinálnod!utálok olvasni..:D
    azonnal kérem azt a folytatást,mert megőrülök!!!!

    VálaszTörlés